Body

Ons lichaam is ons voertuig. De tempel voor de ziel. We hebben een lichaam maar zijn niet het lichaam. Als spirituele wezens in menselijke vorm, dient ons  lichaam als een manier om verbinding te maken met de aarde. En om het menszijn te ervaren.

Ons lichaam is een feilloos instrument dat precies aangeeft wanneer iets wel of niet klopt. Naar het lichaam luisteren is een kunst,  je lichaam bewust te voelen vergt oefening, maar is niet onhaalbaar. Als mensen zijn wij druk in ons hoofd, druk met onze dagelijkse bezigheden en vergeten wij stil te staan en echt te voelen.

Door ver verwijderd te zijn van ons lichaam, kunnen we niet de signalen oppikken die het lichaam geeft: ‘Tot hier en niet verder, ik ben moe, etc’. Het gevolg hiervan is dat wij maar door blijven rennen, tot uitputting toe.  Depressie en burnout liggen op de loer.

Beweging en bewustzijn zijn de sleutels tot een vitaal lichaam. Een lichaam moet bewegen  anders stagneert het. Ziekte betekent niets anders dan een stagnatie in de energie. Yoga, sporten, dansen etc zijn allemaal manieren om het lichaam weer in beweging te brengen. Maar niet alleen dat is essentieel. Ook een goede ademhaling  vanuit de buik leidt tot een verbeterd welzijn. Adem is prana, levensenergie. Zonder adem, leven wij niet.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s