Het Plein van Verwarring

“Fantastisch zei mijn healer toen ik weer huilend in zijn kamer was en vertelde dat ik het heel zwaar had. ”Je bent helemaal goed waar je bent en zit volop in je proces.”

Verbaasd keek ik op, hoezo fantastisch dacht ik?  Ik zit er even helemaal doorheen en jij vind dat fantastisch? Vol ongeloof keek ik naar hem door mijn  handen die nat van de  tranen waren.  Ik wachtte eigenkijk  op bevestiging dat het niet mee viel en hoe erg het  allemaal was maar die kwam niet. En dat is maar goed ook want aan medelijden had ik niets gehad.

Mijn healer vertelde mij dat ik volop in transformatie ben. Alles wat ik  nu ervaar maakt deel uit  van het grote opruimgsproces.  Nog steeds, dacht ik,  en ik had al  zoveel opgeruimd en  losgelaten. Maar ja daarom heet het ook  een proces want een proces betekend dat  er een tijdsbestek aan vastgekoppeld en niemand weet hoe lang dat duurt. Het duurt zolang het duren moet.

Ok dacht ik, dan maar accepteren want weerstand brengt mij niet verder, En dat is de rede dat ik dit stuk schrijf, om jullie allemaal die  de weg naar authenticiteit ,of de pad van het hart bewandelen steun en troost te geven want het is niet niks en iedereen die pad aangaat getuigt van moed en doorzettingsvermogen.

Wat is er precies aan de hand: De mensheid is collectief bezig aan een groot opruimingsproces zodat wij  meer vanuit een hart gedragen bewustzijn kunnen leven in plaats van een ego gedragen bewustzijn.

Jij en ik maken hier deel van uit en kunnen hier niet aan ontkomen ook al  zouden wij het willen   Hoe ziet dat eruit? Dat is  in een  woord te omschrijven ; Verwarrend! Wat gaande is dat wij alle lagen die ons Authentieke Ik bedekken  aan het opruimen zijn.

Wie van jullie kent dat niet, opeens gebeuren er dingen  die je vertrouwen aan het wankelen brengen, je zogenaamde zekerheid aantast. Alles en iedereen waarop je steunde valt weg.  Vriendschappen kloppen niet meer, relaties kloppen niet meer.

Je werk resoneert niet meer. Alles wat bleek te kloppen, klopt gewoon niet

Het lijkt alsof je in  een foute film zit . Of je wordt overspoeld met emoties de je niet kunt plaatsen en die hebben met oude pijn te maken die nu vrijkomt of pijn vanuit vorige levens.  Doordat jij meer naar je hart gaat luisteren, verhoog jij je eigen trilling. Dus alles wat niet bij deze trilling past, valt weg. Het  kan dus heel goed gebeuren dat vrienden jou niet meer begrijpen. Dit is niet erg maar betekend dat zij niet met op jouw trilling mee kunnen resoneren. Het  goede nieuws is dat je door je verhoogde trilling,  andere mensen en situaties aantrekt die wel bij jou passen. In dit proces, wordt  ook van je gevraagd om je eigen kracht te vinden, niet op de kracht van anderen te leunen maar  jou eigen autoriteit worden.

Het is een stormachtig proces want je ego wil niet  aan kracht verliezen  wat toch gebeurd en  probeert je te overtuigen dat  je aan je  zekerheden vast moet houden  maar iets van binnen zegt tegen je, ga deze nieuwe onbekende weg op. Bij dit proces hoort erbij dat je vertrouwen verliest , dat je even van koers afraakt  en in je angst zit  en je kunt je dan heel alleen voelen en verloren.

Je voelt alsof je in een  Niemandsland terecht gekomen. Het oude werkt niet meer, is er niet meer, en het Nieuwe mag nog gevormd worden , de vorm is in wording  maar is nog niet zichtbaar  en soms voelbaar.

Op zulke momenten, vraag ik om genade. Ik richt mij tot de Bron , voor mij God en vraag om hulp. Door mijn zorgen over te dragen aan de Bron – God hoe je het wilt noemen, voel ik weer rust en voel mij gedragen . Ik hoef het niet alleen te doen. Er is hulp; Halleluja.  Vaak als wij ons niet ok voelen, willen we het  zelf oplossen of niemand lastig vallen en dat zijn handelingen die vanuit je ego komen, die je verteld dat je flink moet zijn  en dat het beter is je niet kwetsbaar op te stellen want wat gaan dan anderen mensen van je denken Zulke gedachten leiden jou van je je kern af, van je innerlijke waarheid.

Het kost  meer energie je kwetsbaarheid te verbergen dan te laten zien. Als je  juist jezelf  toestemming geeft om niet  ok te zijn en  te erkennen dat je hulp en steun  nodig hebt, ben je krachtig. Ik ben  perfect in mijn imperfectie, daaraan mag ik mij blijven  herinneren en ik ben geliefd er wordt voor mij gezorgd. Het hoe laat ik aan God over want de vorm is niet aan mij maar dat er voor mij gezorgd wordt, daarop mag ik altijd vertrouwen.

De hulp die je  krijgt is op jou toegepast. Misschien krijg je het gevoel dat je iemand moet bellen voor steun, of dat  je moet gaan schrijven om  alles wat je meemaakt  af te schrijven . Wat het is ook is , Vertrouw dat  wat je hoort en voelt. Alleen in de stilte . is de stem van  God aanwezig.  Ik schrijf dit niet zomaar want toen ik het even heel moeilijk had  en flink uitgedaagd werd door het leven om in mijn kracht te blijven staan, vroeg ik om hulp en ik  kreeg de eerste zinnen van dit stuk door en besefte dat ik  een boodschap van liefde had.

Het pad van het hart gaat niet over rozen maar als ik  mij voorstel dat ik  door alles op te ruimen wat mijn kern bedekt en daardoor  meer en meer vanuit liefde kan leven , dan is elke obstakel dat ik mag overwinnen, elk angst die zichtbaar wordt en doorleefd mag worden , elke pijn die ik voel, het allemaal waard.

Lief mens, Blijf je pad volgen en blijf trouw aan wie jij  in essentie bent, en  het harde werken, zal zijn vruchten afwerpen, want de winst is zoveel maal groter dan  de pijn en  verdriet dat je nu  voelt.

In  liefde, Eveline

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s