Deel 4 van de Latifa Reeks: Vertrouwen

Bewapend met Hoop, komen we aan in de latif van Vertrouwen. Vertrouwen is een beweging die zich vanbinnen af afspeelt en kan niet van buitenaf afgedwongen worden. Vertrouwen is iets dat langzaam groeit als een klein zaadje dat steeds maar in kracht toeneemt elke keer dat we onszelf in liefde bevestigen en dat we door anderen in liefde bevestigd worden, Van kleins af aan horen we meestal bemoedigende woorden die ons zelf vertrouwen opbouwen   maar ook soms niet liefdevolle woorden die juist ons zelf vertrouwen aantasten.

Woorden kunnen zo liefdevol maar ook zo beschadigend zijn en bepalend voor ons gevoel van Eigenwaarde, We moeten het vertrouwen vanbinnen kunnen voelen zodat wij zijn kracht kunnen aanboren. Als we dit niet vanbinnen voelen en vooral geloven dan zullen de woorden van anderen die tegen ons zeggen om vertrouwen te hebben, nooit binnen onze kern dringen. Zonder vertrouwen kun je geen huis van liefde in jezelf bouwen. En dan heerst de angst. Daarom is het wezenlijk dat jij jezelf jouw eigen vertrouwen geeft.

Neem is even een moment om te voelen wat het met je doet als je tegen jezelf zegt: Ik vertrouw. Ik vertrouw op mijzelf. Neem is waar wat voor fysieke en of emotionele reactie dit teweeg brengt omdat jezelf dit vertrouwen helemaal geeft.

Breid dan de gewaarwording uit door te zeggen: ik vertrouw op mijn pad. Ik vertrouw dat er voor mij gezorgd wordt. Ik vertrouw in de leiding van mijn Ziel. En ik vertrouw erop dat alles wat ik nodig heb voor mijn pad, er zal zijn.

Het is onmogelijk om constant in het Vertrouwen te zijn omdat ons Ego graag in de melk wil brokkelen en ons naar de Angst brengt. Juist dan is het een kunst om in het Vertrouwen weer op te pakken en erin te blijven.

Als ik ervan bewust ben dat ik in de angst zit en niet in het Vertrouwen, dan vraag ik om hulp en stel mij open voor de leiding van boven. Dit maakt mij rustig en laat mij beseffen dat de Liefde er altijd is en dat ik even voor een moment de verbinding met de Liefde ben kwijtgeraakt Dit verlies is tijdelijk en houdt dus ook in dat ik mij opnieuw met de liefde kan verbinden en geen ruimte overlaat voor de angst.

Met vertrouwen in mijn hart kan ik eerder loslaten en mij overgeven aan dat wat is. Ik laat de controle los en daarmee maak ik ruimte voor mijn Ziel om de leiding aan het stuur te nemen in plaats van mijn Ego.

Vanuit Vertrouwen, kom ik aan in de Latif van Overgave. Maar die komt volgende keer aan de beurt.

 

anchor-1227607_1280

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s