Deel 5 van de Latifa reeks: Overgave

 

Als we genoeg vertrouwen in onszelf hebben, dan is het makkelijker om de controle los te laten en komen we aan in de Latif van Overgave. We geven ons over aan de wil van onze Ziel in plaats van ons Ego. Vaak zijn wij bang om de controle los te laten omdat we onszelf aan iets overgeven wat onbekend is, wat groter is dan onszelf, dan ons kleine ik.

Het Ego maakt ons wijs dat het niet goed is om los te laten, onveilig etc. en laat ons schuldig voelen als we los willen laten en het nog niet kunnen.We denken dat we het allemaal alleen kunnen en zelfs moeten, maar zitten daardoor onszelf en de leiding van boven voortdurend in de weg.

Terwijl ik dit schrijf komt een citaat in mij op vanuit het boek ‘De cursus in Wonderen’ waarin de universele wetten van de Liefde zijn beschreven en waarin je wordt geleid om meer vanuit Liefde te leven dan vanuit angst door je te overgeven aan de Liefde zelf:

“Wie zou proberen met de nietige vleugels van een mus te vliegen, wanneer hem de machtige kracht gegeven is van een adelaar?”

Wij worden zo klein en nietig als een mus als we ons niet aan de stem van de Liefde overgeven. Overgeven vraagt dat we de moed en de wil hebben om los te laten, want als jouw angst jou in weg zit blijf je in dát gevangen waarvan je bevrijd wilt worden. Maar als we onze moed verzameld hebben en bereid zijn om ons over te geven aan een Hogere Kracht, dan worden wij zo krachtig als een adelaar en kunnen we onze prachtige vleugels uitslaan en stralen in ons licht.

Bij Overgave laten we letterlijk het Ego los en zeggen in onszelf: “Hier ben ik.”Volledig los van elk oordeel, gedachte over wie we moeten zijn en gewoon accepteren wie we echt zijn: Liefde. We laten onze weerstand los, onze angst en we stellen ons open voor leiding van boven. Vaak als wij loslaten en ons openstellen voor hulp gebeurt er een wonder.

Loslaten is bevrijdend en maakt ruimte om de Liefde binnen te laten komen. Als jouw wezen alleen maar met angst gevuld is, hoe kan dan de Liefde jou bereiken Lief Mens?Is het dan niet fijner om alle barrières die je in jezelf opwerpt los te laten?

Overgave is een beweging die geoefend mag worden en niet vanzelfsprekend is. Dus als je met overgave bezig bent, wees mild en zacht naar jezelf toe als je merkt dat dit moeilijk voor je is.

Neem eens even een moment om te voelen; wat mag er nu in jou losgelaten worden? Bij welke situatie in jouw leven nu, is de controle vasthouden niet meer dienend? Wat gebeurt er in jou als je zegt: “Ik laat los en stel mij open voor leiding”?

Overgave aan alles wat is geeft rust, acceptatie en meer vrede en laat je landen in de Latif van de Liefde. En deze komt de volgende keer aan de beurt.faith-612461_1920

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s