Liefhebben in het Hartgedragen Bewustzijn

 

Lief Mens,

Heb je het gevoel dat de vorm van liefdesrelaties aan het veranderen zijn? Dat de oude manier van in relatie tot iemand staan, gewoon niet meer werkt en dat een andere energie zich aandient? Dat is de energie van het Hartgedragen bewustzijn.

Ik ervaar hoe meer ik liefde de overhand laat nemen in plaats van angst, hoe meer de  liefde stroomt en hoe minder de vorm er toe doet.

Relaties vanuit het Egogedragen bewustzijn

In het Egogedragen bewustzijn werden relaties meer gevormd vanuit een gevoel van tekort dan overvloed. Het idee was dat de ander er was om jouw behoefte naar liefde te vervullen en daardoor ontstond er een dynamiek van afhankelijkheid. Je maakte jezelf onbewust afhankelijk van de ander, want hij of zij was er om jou te bevestigen. Deze dynamiek loopt spaak op een gegeven moment, want er worden verwachtingen geprojecteerd, waaraan een partner nooit zal kunnen voldoen. Bovendien is het nooit de taak van een partner geweest om jouw behoefte aan liefde te voorzien.  Het is namelijk jouw taak om je te vervullen met je eigenliefde en dan vanuit die stroom in relatie te staan tot de wereld.  In het Egogedragen bewustzijn, waar de energie gekenmerkt wordt door controle vanuit angst voor verlies, wordt de liefde in een kader gezet en kan daardoor doodbloeden.

In het Hartgedragen bewustzijn kan de liefde meer gaan stromen, omdat er geen verwachtingen vanuit angst geprojecteerd worden. Je hebt geen behoefte om de liefde vast te moeten zetten, omdat je de liefde al in jezelf voelt. Door het zelf bevestigen van je eigenwaarde sta je in je kracht, waardoor de stem van angst zijn grip op jou verliest.

Allignment

Esther en Jerry Hicks, die de boeken over de Law of Attraction geschreven hebben, hebben het constant over Allignment. Afstemming op je Ware Zelf dat uit Liefde bestaat. Als jij volledigallignedbent met jezelf, met je Ziel, voel je je krachtig, geliefd, en onafhankelijk. Je bent liefde en straalt overvloed uit.  Je hebt de ander niet nodig om te Zijn en dat geeft ongelooflijk veel vrijheid en vreugde. Je hoeft dan ook de ander niet “ lastig” te vallen met jouw verwachtingen van hoe hij moet zijn, want je accepteert jezelf volledig. Daardoor kun je de ander makkelijker ontvangen in zijn Zijn.

Twee Individuen die van zichzelf houden en zichzelf op de eerste plek zetten, kunnen elkaar ontmoeten in volledige vrijheid en vreugde. Er is minder drama, omdat er geen gevoel van  tekort is. Immers hoeft de ander niet in jouw behoeften te voorzien, want dat doe je zelf al.  Er ontstaat een liefdesband die wordt geschapen vanuit vrijheid en overvloed in plaats van een gevoel van bezit of uit tekort. Vertrouwen neemt de overhand en liefde neemt de plek van angst in. Hierdoor ontstaat er open en eerlijke communicatie die zijn weerslag op de dynamiek van de relatie heeft.

Liefde bepalend voor vorm

In deze nieuwe energie voel ik dat het meer om  Essentie gaat, dan het om vorm gaat. De vorm wordt niet vooraf bepaald, maar ontvouwt zich op een natuurlijke manier.  Vorm creëert de illusie van zekerheid. Ik schrijf illusie, want als je een relatie aangaat om een tekort in jou te vullen of om jou schijnveiligheid  te geven, gaat geen enkele vorm werken.

De vorm drukt dan op de vrije stroom van  liefde. Maar als je de vorm durft los te laten en open te staan voor wat er  is in plaats van hoe het zou moeten zijn, dan ontstaat er ruimte.

Time for Change?

Als je keer op keer teleurgesteld  wordt in de liefde, is het wellicht aan de tijd een stap terug te nemen en te voelen vanuit welke energie jij een relatie aangaat. Is het vanuit een overvloed van liefde of is het vanuit een tekort? Als je het idee hebt dat  je iets mist en dat je iemand nodig hebt om gelukkig te zijn, kan ik je uit eigen ervaring zeggen “het gaat niet werken.” Misschien ontmoet je iemand en is de dynamiek tussen jullie  in het begin fantastisch, maar gaandeweg gaat jouw gevoel van tekort zich uiten door bijvoorbeeld  onredelijke verwachtingen te hebben of eisen te stellen, waardoor de ander zich gevangen gaat  voelen. Je kunt de ander niet in liefde ontvangen en hem niet zien voor wie hij of zij is, alleen het plaatje van hoe je hem zou willen zien en dat is geen echte liefde. Deze dynamiek heeft dan ook geen plek in het Hartgedragen bewustzijn. Je kleineert jezelf door afhankelijkheid of je kleineert de ander door hem afhankelijk van jou te willen maken.  Innerlijke kracht, een diepe Verbondenheid met jezelf en grootsheid maken deel uit van deze nieuwe energie. We zijn bedoeld om krachtig te zijn. Kracht die dankzij onze zelfliefde geschapen wordt, want daardoor kunnen we ons Licht laten schijnen.

radiantheart

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s