De geboorte van de Just Me Column

Het is stil geweest op schrijfvlak. Ik heb een donkere periode achter de rug waarin veel verlies aanwezig was. Het verlies van werk en mijn hondje Lady. Maar deze periode heeft iets  nieuws  geschapen – de Just Me column!   Just Me is een column bestaande uit gebeurtenissen van deze pioneer van het hartgedragen bewustzijn.  Een column over vallen en opstaan, hollen en weer stilstaan. Een column over authentiek Zijn.

Hieronder beschrijf ik hoe Just Me geboren werd.

Vanochtend werd ik overladen met gevoelens van verdriet over mijn overleden hondje Lady. Ik was eigenlijk wel verbaasd want ik had het idee dat ik de rouwste rouw verwerkt had maar ja rouw komt in vlagen en overvalt op je momenten dat je het niet verwacht. Ik voelde dat ik de keuze had of om er mee te zijn en het te omarmen of erin te duiken en mij helemaal erin laten te verliezen. Ik koos ervoor met mijn verdriet te zijn en dat maakte het lichter.
Daarna besloot ik naar een channel van Jeshua te beluisteren via het channel abonnement van Pamela Kribbe en die ging over je unieke weg volgen.

Dit zette mij aan het denken; Wat betekend dit nou voor mij? Voor iedereen is die weg anders maar eigen aan wie je bent. En wie ben ik dan vroeg ik mijzelf af?

Ik ging in meditatie met deze vraag en ik besefte dat ik echt een pioneer van het licht ben, van het hartgedragen bewustzijn. En dat ik door mijn ervaringen, mijn vallen en opstaan in dit leven andere liefdevol de weg kan wijzen terug naar de liefde, terug naar je authentieke Zelf. Want de weg terug naar wie je bent gaat echt niet over rozen! Maar is het wel waard!

Ik voel weer de vonk van wie ik ben. Deze was echt weg. Ik voelde mij als een gebroken vogel zonder vleugels, teneergeslagen door verdriet, verlies en teleurstelling. Ik liet mijn Zijn afhangen van externe omstandigheden en verloor moed. Het is niet fijn maar we hebben juist die donkere periodes nodig om weer te kunnen klimmen uit het dal omdat wij hierdoor gaan voelen waar we niet afgestemd zijn op de liefde maar op angst. En kunnen beseffen dat we andere keuzes kunnen en moeten maken willen wij ons gelukkiger voelen,
Maar door dit moeilijke proces aan te gaan, mijzelf te omarmen, ondersteund te zijn door mijn lieve vrienden, voel ik, ik mag weer gaan staan! Het voelt wat wankelig, maar de bodem is nu stabieler want ik bouw nu weer stap voor stap vanuit wie ik ben. En niet meer van mijn geconditioneerde ik dat steeds meer en meer aan het afbrokkelen is.

Daarom dacht ik dat ik mijn passie voor het schrijven, wil uitbreiden door “Just me “stukjes te schrijven. Een eigen column waarin ik mijn leven vanuit het hartgedragen bewutstziijn beschrijf met alles wat er bij hoort: vreugde, verdriet, pijn, verlies maar ook liefde. Kortom uit het leven gegrepen en ik wil deze bemoedigende stukjes ondersteunen met muziek. Want muziek, inspireert, voed en troost en is ook echt een deel van mij.
Dus voor vandaag het prachtige lied van Ajeet Kaur: In your Grace.
https://www.youtube.com/watch?v=Z-b_vhSmKOwm

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s