Just Me: Dansen

Wat is het het toch altijd heerlijk om te dansen. Om los te laten. Om alle stukken van mij liefdevol in beweging te brengen. Een moment helemaal gewijd aan mij. Een moment waar ik de kans krijg om mij van alles te bevrijden van wat ik meedraag. Alle emoties er te laten zijn gewoon in mijn eigen dans.
Ik merk dat ik steeds meer mijn eigen flow aan het volgen ben, trouw aan mijn eigen dans in plaats van mee te gaan met de dansen van anderen. In de dans net als in het leven, tast ik de grenzen af: Ga ik mij wel of niet in de groep storten? Sta ik mijzelf toe om helemaal uit mijn dak te gaan, mijzelf te zijn of houdt mijn innerlijke criticus mij tegen door te zeggen: “Wat zullen de anderen daarvan vinden?” Gelukkig luister ik steeds minder naar deze negatieve stem en sta me toe helemaal los te gaan en ervan te genieten.

Afgestemd te zijn op je eigen stroom maakt gelukkig. Hierdoor geef je uitdrukking aan jouw Zijn op jouw unieke manier via je eigen klank en kleur. Ik voel ; ik heb de bevestiging van anderen niet meer nodig – ik bevestig mijzelf helemaal in wie ik ben. Wow-dat voelt goed!
Voor mij werkt dansen bevrijdend omdat het dansen je van je hoofd bevrijdt, je naar het hier en nu brengt en je weer met jezelf verbind. Ik kan mijn lichaam weer voelen, “ he hallo lichaam zeg ik dan , hoe gaat het met je? Oh heb je daar pijn, dan zal ik zacht zijn met die plek en er aandacht aangeven. Vandaag dan maar iets rustiger doen. Of “he ik merk dat ik vol energie ben, dus lichaam we gaan er helemaal voor. En mijn lichaam zegt dan” ja maar luister wel goed naar mij want ik geef je aan wanneer je over je grens gaat.”
Afstemmen, luisteren, bewegen, verbinden, openen.
Elke dag is er weer een kans om je eigen dans te dansen en vreugde te voelen!

En als ik dit lied hoor, dan moet ik gewoon dansen: Justin Bieber’s I can’t stop the feeling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s