Just Me- Overgave

Ken je dat gevoel dat je steeds maar tegen de stroom lijkt te zwemmen, dat je niet lijkt vooruit te gaan of geroepen wordt tot stilstand? Op zulke moment wordt er een beroep gedaan op overgave. Het woord zegt het al, je over geven aan wat is. Vaak hebben wij een idee hoe ons leven zou moeten zijn, en willen het leven dan zo sturen dat het in ons plaatje past maar als we dat doen dan sluiten wij ons af voor de stroom van het leven zelf dat zijn eigen wijsheid heeft. Als iets niet volgens plan gaat, zeggen we “nee dat had niet zo moeten zijn, dit was niet de bedoeling.” Maar wie weet wat nou echt de bedoeling van iets is behalve jouw Ziel? Wat zou er nou gebeuren als we ophouden met het leven te willen sturen en meer gaan luisteren wat er binnen ons afspeelt ? Wat zou dan in jouw leven veranderen als je daar gehoor aan geeft en jouw leven zou scheppen in afstemming op je Authentieke Zelf?Terwijl ik dit schrijf zit ik in Overgave. Mijn Wortelkanaalbehandeling zou gisteren afgerond zijn maar door een complicatie kon dit niet. Ik kon hier tegen in gaan en weerstand bieden maar dan maakte ik het alleen maar moelijker voor mijzelf. Aanvaarden en overgeven. Ok het zij zo. Blijkbaar mag ik nog dieper in overgave gaan en vertrouwen houden. Ergens hoor ik vanbinnen “de zegening in de zogenaamde omleidingen van het leven zie je pas achteraf.” Ja ja…Ben ik blij hiermee ? Nee . Kan ik het veranderen ? Nee! Kan ik mijn houding veranderen Ja! Door minder weerstand te hebben, ben ik minder boos en raak ik veel minder verzeild in negatieve gedachten of gevoelen van slachtofferschap. 

Overgave brengt mij weer terug naar mijzelf en naar een staat van innerlijke vrede. In feite laten we het kleine Willen los wij zodat wij ons kunnen verbinden met het grotere Willen van onze Ziel dat gedragen wordt door de liefde. Op deze manier maken we ruimte voor de leiding van onze Ziel maken .Niet mijn Wil geschiedde maar de Wil van God. Nu dat ik  meer in overgave ben, voel ik meer innerlijke vrede en weet alles komt goed. Het thema van Overgave wordt heel mooi bezongen in het lied van Fia: The Art of Letting Go. 

https://www.youtube.com/watch?v=deVTumtXcek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s