Just Me- Finding Me

Ik heb het gevoel dat ik nu meer dan ooit mijzelf kan zijn.
Na een pittige periode van verlies en diep graven in mijn Ziel, voelt het alsof de puzzelstukjes van mijn Zijn steeds meer op zijn plek vallen. Het diepe graven is letterlijk gebeurd door mijn hele schuur uit te mesten, kasten op te ruimen, proces van loslaten in te gaan. Dit is echt een radicale schoonmaak van mijn uiterlijk huis wat dus ook een weerspiegeling van mijn innerlijk huis is . Tja en dan fietst er ook nog een leuke wortelbehandeling door alles heen waardoor ik moest leren om over te geven en vertrouwen te houden.

The Artist’s Way helpt hier ook bij door elke dag mijn gedachten op te schrijven, af te schrijven en de innerlijke dialoog met mijzelf aan te gaan. Hierdoor heb ik weer een oud stuk van mijzelf teruggevonden dat ondersneeuwt is geraakt door het verleden. Het voelt alsof ik een stukje van mijzelf weer aan terug eigenen ben en dat voelt zo kostbaar.

Dit stuk waarover ik het heb is mijn aardse stuk van werken. Vroeger heb ik met heelveel plezier als uitwisselingscoordinator gewerkt maar was toen nog niet trouw genoeg aan mijzelf en kreeg een burnout. Daarna verdween dat stukje misschien uit angst of teleurstelling. En achteraf gezien moest ik ook mijn spirituele kant ontwikkelen Maar nu is dat stukje weer terug. Want dit is ook wie ik ben. Deze twee delen van mijn mogen nu samen komen. Meer geïntegreerd worden. Hart en hoofd en niet alleen hart of alleen hoofd maar samen dienstbaar aan mijn Ziel.

Ik las laatst een prachtige zin: “I am my own version of beautiful”en dat raakte mij enorm! Waarom? Omdat ik hierdoor besefte ik kan en mag mijzelf helemaal zijn. Ik hoef mij niet aan een ideaal aan te passen of conformeren, iemand anders lied te zingen maar mijn eigen melodie te componeren. En dat is goed!
Wow dat geeft zo een kracht. Mijn melodie is niet bedacht maar ontvouwt zich van binnenin noot voor noot. Een hele andere beweging dan voorheen. Veel zachter omdat deze vanuit mijn hart komt.

Jezelf uit te drukken in afstemming wie je echt bent, denk ik is het grootste gebaar van Zelfliefde. Hiermee zet jezelf op de eerste plek, geef je invulling aan jouw eigen behoeftes in plaats van deze afhankelijk te maken van een ander. Hierdoor zeg je: Ik hou van mijzelf en ik ben niet meer bang om mijzelf te laten zien.

Het lied dat bij opkomt die passend is bij dit verhaal is True Colors van Cyndi Lauper. Enjoy being You!
https://www.youtube.com/watch?v=2ecaYj14z3M

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s