Just Me- Jezelf in liefde aanvaarden

Ik was laatst aan wandelen in het park nadat ik geveild werd door de griep. Ik voelde mij zeer dankbaar dat ik weer naar buiten kon. Mijn lichaam was weer hersteld genoeg om naar buiten te gaan en dat was fijn.
Toen ik zo uitgeschakeld op de bank lag, voelde ik enorme weerstand. Gedachten zoals “ ik wil helemaal niet ziek zijn”, “ik kan nu niet ziek zijn” of “verdorie moet dat nou, dat kan ik nu echt niet erbij hebben.” speelden in mij op. Misschien herken je een paar overtuigingen? Omdat ik mijzelf nu al wat langer ken dan vandaag, wist ik dat deze gedachten mij niet goed deden. sterker nog, zij zadelden mij met een gevoel van schuld en zwakte op. Toen de stemmen zo heerlijk door mij heen tetterden, realiseerde ik mij opeens dat ik het ziek zijn ook anders kon aanpakken met name door het proces gewoon te aanvaarden. Eigenlijk door mijzelf in liefde te aanvaarden en te accepteren dat het even zo was. Dit gaf ruimte. Door mij te verzetten tegen het ziekzijn, creëerde ik meer stress voor mijzelf. Dit gegeven zette mij aan het denken, hoe moelijk wij mensen het in het algemeen hebben met het aanvaarden van onprettige gebeurtenissen. Is het niet zo dat of onszelf op de kop geven als we zogenaamd iets “fout” gedaan hebben? Of iets “stoms”? En waarom schenken we meer aandacht aan wat we fout doen dan wat we goed doen?
En by the way ik geloof niet zozeer in goed en fout maar eerder in het groeien door de ervaring die we door de fout gemaakt hebben. Als we geen fouten van onszelf mogen maken, gaan we liefdeloos met onszelf om want fouten maken hoort bij het groeien van bewustzijn. Maar ja het is makkelijker gezegd dan gedaan om jezelf echt als een kwetsbaar lerende Ziel te zien en je ervaringen met liefde te aanvaarden. Dit te doen vergt oefening en vraagt opnieuw verbinding met je hart te maken. Het aanvaarden van mijzelf met meer liefde maakt dat ik milder met mijzelf wordt. Waar ik vroeger naar mijn innerlijke criticus luisterde en geloofde, geef ik de stem van de liefde meer ruimte. Hierdoor nodig ik mijzelf uit ook om eerlijk te zijn en te reflecteren. “Hmm was dat nou zo een slimme zet? Ok misschien niet maar dat weet ik nu en het is ok.”
Ik sta mijzelf nu meer toe om fouten te maken want daar leer ik van. Ik hou van mijzelf ongeacht of ik altijd juist handel want ik ben onderweg naar mijn liefdevolle Zelf. En dit pad gaat gewoon gepaard met vallen en opstaan.
Kijk is hoe jij met gebeurtenissen in je leven omgaat en of in staat bent deze met meer mildheid te omarmen in plaats van strengheid en afkeuring.

In het kader van jezelf in liefde te aanvaarden, heb ik een meditatie opgenomen genoemd a cup of love. De opname is hier via Soundcloud te beluisteren.

En voor de muziek component van Just Me nodig ik je uit om te luisteren naar het lied India Arie “I am light”.  Dit lied is een herinnering dat je niet je pijn en je verleden bent maar een goddelijke uitdrukking van liefde.
https://youtu.be/ism8dBjxKvc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s